tunnit & hinnat

lukujärjestys

Viikkotunnit pidetään salillamme osoitteessa Tulliportinkatu 19, käynti Kuninkaankatu 26:n puolelta, B-rappu, ovikoodin saat ilmoittautuessasi varausjärjestelmämme kautta tunnille

Ovet avautuvat 30 minuuttia ennen Mysoretunteja. Huomioithan tämän saapuessasi harjoittelemaan. Poikkeuksena aamumysoret, jolloin ovet avautuvat n. 5-10 minuuttia aiemmin. Ohjattujen tuntien opettajat tulevat avaamaan oven noin 15 minuuttia ennen tunnin alkua.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Viikkotunteja voidaan lisätä tai vähentää tarpeen mukaan, joten tarkistathan aina ennen tunnille saapumista aikataulun alla olevasta kalenterista.
Mikäli viikkotunnille ei ole ilmoittautuneita 1h ennen tunnin alkua, tuntia ei järjestetä.

Tee varauksesi tunnille varausjärjestelmämme kautta. Voit varata vain yhden varauksen kerrallaan. Kun olet käyttänyt tämän varauksen tulemalla tunnille, voit heti tehdä uuden varauksen. Poikkeuksena tähän sääntöön on saman päivän varaus saman päivän tunnille, jos kalenterissa on tilaa. Esimerkki: jos sinulla on varaus torstaille ja huomaat tiistaina, että kyseiselle päivälle on vielä vapaata, niin voit varata vuoron tiistain tunnille menettämättä torstain varausta. Muuten tulevaisuuteen ei saa olla kuin yksi näkyvä varaus kerrallaan. Muistathan perua varauksesi viimeistään tunti (1h) ennen joogatunnin alkua, mikäli et pääse tunnille.

tuntikuvaukset

Kaikki aloituskurssin käyneet ovat tervetulleita kaikille tunneille!

Astanga ohjattu 75 min.

 • Aloituskurssilta tuttu ohjattu seisomasarja loppuliikkeineen.
 • Lisäksi vaihtelevasti esimerkiksi hengitysharjoituksia tai sarjan ensimmäisiä istuma-asanoita siten, että aloittelijankin on helppo seurata ja tehdä mukana.
 • Alku- ja loppumantra sanotaan yhdessä.

Astanga ohjattu 90 min.

 • Aloituskurssilta tuttu ohjattu seisomasarja, jonka lisäksi sarjaa jatketaan eteenpäin istumaliikkeisiin.
 • Asanat rakennetaan riittävän hitaasti ja tarpeen mukaan variaatioita ohjaten, jotta myös vasta-alkajat pysyvät mukana.
 • Konkarit saavat tällä tunnilla täsmällisiä työskentelyvinkkejä ja tietoisuutta tekemiseensä, joita voi hyödyntää omassa virtaavassa harjoituksessa.

Mysore

 • Aloitusaika on liukuva eli voit aloittaa harjoituksen myös myöhemmin, kunhan huomioit, että ehdit rauhassa tehdä oman harjoituksesi ennen seuraavaa salivarausta. Tarkista aikataulu lukujärjestyksestä.
 • Alkumantra sanotaan yhdessä. Myöhemmin aloittavat sanovat sen halutessaan itsenäisesti.
 • Tunti sopii kaikille jotka suurinpiirtein muistavat oman harjoituksensa.
 • Opettaja on paikalla mutta tunti ei sisällä ohjattua osuutta. Opettaja avustaa ja opettaa harjoittelijoita yksilöllisesti tarvittaessa. Jokainen harjoittelija tekee oman harjoituksensa oman hengityksen rytmissä.
 • Mysoretunnilla voit käyttää asanamonistetta muistilappuna ja tukena jos se tarpeelliselta tuntuu.
 • Kun aika on kypsä, opettaja opettaa yksilöllisesti sarjassa eteenpäin.

Ohjattu ykkössarja

 • Tunnilla ohjataan astangajoogan ensimmäinen asentosarja (Yoga Chikitsa) kokonaisuudessaan.
 • Harjoittelija tekee harjoitusta siihen saakka mikä on itselle tuttu oma harjoitus.
 • Tunnilla ei opetella uusia asanoita.
 • Kun olet tehnyt oman harjoituksesi, voit siirtyä itsenäisesti loppuliikkeisiin tai seurata salin energiassa muiden harjoituksen loppuun ja yhtyä loppuliikkeisiin ohjatusti.

Ohjattu harjoitus + jooga nidra-meditaatio

 • Alkuun ohjattu lyhyehkö asanaharjoitus.
 • Tämän tunnin lopuksi tehdään ohjattu jooga nidra-harjoitus. Jooga nidra (= jooginen uni) on selinmakuulla tehtävä ohjattu meditaatioharjoitus joka koostuu erilaisista osa-alueista kuten tietoinen kiertäminen kehossa, hengityksen havainnointi, arkkityyppisten kuvien visualisoiminen jne. Eli kyseessä on Pratyahara-harjoitus, aistien kääntäminen harjoituksella sisäänpäin.

Meditatiivinen aamupäivä (joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai)

 • Alkuun ohjattu lyhyehkö asanaharjoitus.
 • Tämän tunnin lopuksi tehdään ohjattu meditatiivinen harjoitus, joka vaihtelee kuukausittain. Harjoitus voi olla esim. jooga nidra-harjoitus, joka on selinmakuulla tehtävä ohjattu meditaatioharjoitus tai istuma-asennossa tehtävä meditaatio- ja/tai hengitysharjoitus. Tarkempi kuvaus harjoituksesta kurssikalenterissa.

JoogaSutra-ilta

 • Tunti alkaa chanttaamisella eli opetellaan resitoimaan sanskriitinkielistä Patanjalin jooga Sutra-tekstiä. Opettaja sanoo ensin ja oppilaat toistavat perässä. Tämä on perinteinen tapaopiskella vanhoja tekstejä Intiassa ja on rauhoittava, keskittymiskykyä kehittävä ja tekstin lihaksi muuttava tapa myös täällä länsimaassa 🙂
 • Chantingin jälkeen käydään opettajan johdolla läpi tekstin sisältö ja sen jälkeen on sana vapaa. Keskustellaan tekstin pohjalta joogasta, mutta voidaan myös jutella ja jakaa vertaiskokemuksia muista joogan tiimoilta esiin nousevista aiheista.

Yksityistunti

 • Voit varata yksityistunnin, jolla voidaan käydä harjoituksesi läpi tarpeen mukaan, vaikkapa asana asanalta.
 • Voidaan myös pysähtyä ja tarkastella harjoituksen erityisen haasteelliselta tuntuvia kohtia tai keskustella luottamuksellisesti joogaan liittyvistä asioista.
 • Tunnilla on mahdollista myös muokata harjoitusta, jotta esimerkiksi vammat eivät olisi esteenä joogaharjoitukselle vaan harjoitus toimisi parantavasti ja vahvistavasti.

Chanting

 • Resitoidaan sanskriitinkielisiä tekstejä, lähinnä Patanjalin joogasutria, ohjaajan johtamana perinteisenä vuorolauluna. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, mitään ei tarvitse osata tai tietää etukäteen.
 • Tunti on ilmainen yhdistyksen jäsenille ja tuntikorttien haltijoille.

Omatoiminen harjoitus (OTO)

 • Yhdistyksen jäsenillä on jäsenetuna mahdollisuus ilmaiseen omatoimiseen harjoitteluun salilla lukujärjestyksen puitteissa. Pyydä ohjeet oven avaamiseen sähköpostitse osoitteesta info[ät]kuopionastangajooga.fi.
  Sammuta lähtiessäsi kynttilät ja valot, sulje ikkunat ja pistä ovi sekä avainlokero lukkoon.
  Kirjaa salin pikkupöydällä olevaan päiväkirjaan päivämäärä, ”oto” ja oma nimesi.

toimintaohjeet

Tule ajoissa paikalle. Salin ovi avataan noin 15 minuuttia ennen tunnin alkua.

Laita puhelin äänettömälle.

Pukuhuonetilat ovat miehille ja naisille yhteiset. Tilavassa kylpyhuoneessa voi käydä vaihtamassa vaatteet yksityisemmin ja tuoda vaatteet ja tavarat naulakoihin ja penkeille. Hoitohuonetta voi käyttää pukuhuoneena sen ollessa vapaa. Älä jätä kuitenkaan tavaroitasi hoitohuoneeseen.

Salilla on suihku. Hiustenkuivaaja löytyy kylppärin peilikaapista.

Tunnille saavuttaessa harjoituskortti esitetään ohjaajalle. Harjoitusmaksut suoritetaan yhdistyksen tilille. Maksuohjeet tilinumeroineen ja viitteineen löytyvät täältä. Ohjaaja kirjoittaa kuittia vastaan joko 10 kerran kortin tai 6 kuukauden kausikortin. Kortin tai kertamaksun voi maksaa myös käteisellä, Smartum tai Virike-seteleillä tai Sporttipassilla.

Salilla ei ole lainamattoja, mutta siellä on myytävänä mattoja. Oma matto on mm. hygienian vuoksi välttämätön. Maksa ostos yhdistyksen tilille. Tilinumero ja viite löytyvät täältä. Muistathan, että uusi matto kannattaa pestä (yleensä) pesukoneessa ennen käyttöä, jottei se olisi liukas. Myös vanha matto kannattaa pestä aika ajoin.

Salilla säännöllisesti harjoittelevat voivat jättää maton säilytykseen eteisen mattohyllyyn. Harjoituksen aikana salin lattialle ei tuoda peittoja, vaatteita, juomapulloja tms. ylimääräistä.

Ennen harjoitusta on hyvä peseytyä. Suositeltavaa on välttää voimakkaita hajusteita. Harjoitus nostaa voimakkaasti lämmön pintaan. Puhtaalla iholla hiki ei haise ja ilma pysyy raikkaana kaikkien harjoittelijoiden hengittää.

Samasta syystä on silloin tällöin syytä uusia harjoitteluvaatteet. Vaatteet pestään jokaisen harjoituksen jälkeen. Monet materiaalit alkavat silti vanhetessaan ”varastoida” kuituihinsa hajuja, jotka aktivoituvat kun vaate kostuu esim. hikoillessa. Etikkakäsittely silloin tällöin auttaa tähän, hyvät ohjeet löytyy Martoilta 🙂

Muistetaan harjoittelurauha ja vältetään turhaa keskustelua harjoituksen ja loppurentoutuksen aikana myös pukuhuoneen puolella.

Joogatunneilla joogaat omalla vastuullasi ja vapaa-ajan vakuutuksellasi. Kerro aina ohjaajalle mahdollisista sairauksista ja kivuista, jotta ne voidaan huomioida avustuksessa.

Jos ET halua fyysisiä avustuksia, salin pikkupöydällä on post-it-lappuja. Liimaa lappu mattosi oikeaan etukulmaan merkiksi opettajalle.

Viimeinen lähtijä sammuttaa kynttilät ja valot sekä lukitsee oven. Lisäpatteri sammutetaan myös jos se on käytössä.

Keskity vain omaan harjoitukseesi matolla. Kuuntele omaa hengitystäsi ja tunne oma kehosi. Tee harjoitus kurinalaisesti mutta tunne samalla rauha ja tyytyväisyys. Kun nämä kaksi puolta yhdistyvät harjoituksessa ollaan jo lähellä joogaa 😉

hinnat

Hinnat 1.1.2023 alkaen
(alennetut hinnat opiskelijoille, työttömille, perhevapaalla oleville ja eläkeläisille)

 • Kausikortti/6 kk 260 €/230 € (voimassa 6 kk, kortin voi ostaa myös ennakkoon)
 • 10x kortti (voimassa 3 kk*) 135 €/115 €
 • Kertamaksu 15 €/12 €
 • Omatoiminen harjoitus 3 €/3 € (jäsenille ilmainen)
 • Matot 47 €
 • Joogatopit 25 € tilauksesta (joitakin T-paitamallin yksittäiskappaleita hintaan 20 €)
 • Lahjakortit, voit ostaa haluamasi arvoisen lahjakortin ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai kysymällä opettajalta

(* Vanhentuneen 10x kortin voi käyttää loppuun 2 €:n lisämaksulla per harjoituskerta.)

Kuukausikortit ja kausimaksut maksetaan suoraan yhdistyksen tilille, käyttäen annettua viitenumeroa. Kausikortin voi maksaa kahdessa erässä kunhan sopii siitä ohjaajan kanssa. Maksutositetta vastaan ohjaaja kirjoittaa harjoittelukortin. Kertamaksun voi maksaa käteisellä tunnin yhteydessä, myös Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, Virikesetelit, ePassi ja Eazybreak käyvät maksuvälineenä. Jos haluat maksaa harjoituksesi ja / tai jäsenyyden Edenredillä, voit tehdä sen suoraan tästä linkistä.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 30 € vuodessa (1/2021-12/2021), kannatusmaksun suuruutta ei ole määritelty. Jäsenhakemukseen täytetään yhteystiedot ja maksu suoritetaan yhdistyksen tilille alla olevalla viitenumerolla. Jäsenetuina ovat maksuttomat omatoimiset harjoitukset ja chanting sekä 10 % alennus Tarmo Hakkaraisen shiatsu-hoidoista. Jäsenet voivat myös vuokrata joogasalia omaan käyttöönsä.

TILINUMERO FI92 5600 0520 2398 26
viitteet: harjoitukset 5500, matot (mattokassit) ja T-paidat 5005, jäsenmaksu 5225, kannatusmaksu 5335

opettajat

Salillamme opettavat Katja Tanninen, (Annamari Lastunen), Marjut Suohovi, Petri Suohovi ja Saija Laaksonen.