kurssit

yleistä tietoa kursseista

Aloituskurssit

Yhdistys järjestää säännöllisesti astangajoogan aloituskursseja. Kurssilla tutustutaan astangajoogan
harjoittelun perusperiaatteisiin, opetellaan hengitystekniikkaa ja mielen rauhoittamista. Opetellaan tekemään astangajoogan seisomasarja loppuliikkeineeen. Käydään läpi lyhyesti astangajoogan historiaa  ja Kuopion astangajoogasalin toimintaa. Kurssin käytyäsi voit tulla mukaan viikkotunneillemme.

Halutessasi voit kysyä myös yksityistä aloituskurssia joko itsellesi tai ryhmällesi.

Viikonlopun intensiivikurssi

Kurssilla pureudutaan johonkin harjoituksen osa-alueeseen, esim. bandhoihin, asanakokonaisuuteen tai hengitykseen, syventäen jo opittua.

Vierailevien opettajien kurssit

Kurssien sisältö ja painotukset vaihtelevat tapauskohtaisesti.

tulevat kurssit

Aloituskurssi

22 marraskuun - 13 joulukuun

Kurssilla tutustutaan astangajoogaan, opetellaan joogaharjoituksen hengitys sekä alkeisharjoituksen asennot eli asanat. Aloittaminen ei edellytä aiempaa kokemusta joogasta, kurssi sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Kurssi soveltuu myös mainiosti kertauskurssiksi niille, joilla on ollut taukoa harjoittelusta. Mukaan joustavat vaatteet ja joogamatto, jonka saa tarvittaessa hankittua saliltakin. Hinta sisältää opetuksen neljänä peräkkäisenä maanantaina sekä viisi harjoituskertaa viikkotunneilla.

Kurssipaikka: Kuopion astangajoogasali, Tulliportinkatu 19, (käynti Kuninkaankadun puolelta, B-rappu, 2. krs.)
Aikataulu: ma 22.11. klo 19-20.30, ma 29.11. klo 19-20.30, ma 6.12. klo 19-20.30 ja ma 13.12. klo 19-20.30.
Ohjaaja: Petri Suohovi
Hinta: 130 € (opiskelijat, työttömät, perhevapaalla olevat ja eläkeläiset 110 €)
Maksuohjeet tulevat ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssia. Kurssin voi maksaa myös paikan päällä käteisellä. Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, Virikesetelit sekä Sporttipassi käyvät myös maksuvälineenä.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 17.11. mennessä: info[at]kuopionastangajooga.fi

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää kurssimaksun suorittamista määräpäivänä, paitsi jos kurssin peruuttaa sähköpostitse tai puhelimitse ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Heidi Ruokoniemen kurssi 3.-6.12.2021

3 joulukuun - 6 joulukuun

”Voima ja antautuminen harjoituksessa”

Heidi on suomalainen astangajoogaopettaja, jolla on vuosien kokemus joogan opiskelusta ja opettamisesta sekä Suomessa että Intiassa. Hän on ollut Sarath Joisin oppilas yli kymmenen vuoden ajan, pitänyt omaa joogasalia Goalla ja ohjannut viikkotunteja myös Sarathin salilla Mysoressa. Hänellä on virallinen astangajoogan ensimmäisen ja toisen asentosarjan opetuslupa (KPJAYI Level 2). Heidi palasi Suomeen viime vuonna ja saapuu nyt jakamaan ainutlaatuisia oppejaan meille neljän päivän ajaksi.

Kurssiohjelma:

Perjantai 3.12.

Klo 16.30-18.00 Ohjattu 1. sarja (Sanskrit + English)

Klo 18-18.45 Yoga Nidra, kurssin aloitus

Lauantai 4.12.

Klo 9-11 Mysoreharjoitus

Klo 13-15 Teematunti: Oman voiman löytäminen harjoituksessa. Keskittyminen, henkinen ja fyysinen voima. Nostot, hypyt ja kannatukset.

Sunnuntai 5.12.

Klo 9-11 Mysoreharjoitus

Klo 13-15 Teematunti: Suomalaisen sadhana. Sadhana, henkinen harjoitus. Intian perinteet ja niiden ymmärtäminen. Joogan merkitykset. Henkilökohtaisen harjoituksen rakentaminen. Chanting- ja meditaatio-harjoitus.

Maanantai 6.12. (huom. itsenäisyyspäivä pyhä)

Klo 9-11 Mysoreharjoitus

Klo 11 Kurssin päättäminen

Kurssin hinta 140€/130€

Etusijalla ilmoittautumisessa ovat koko kurssille osallistuvat. Mikäli paikkoja jää, ovat myös yksittäisistä tunneista kiinnostuneet tervetulleita mukaan. Otamme heihin yhteyttä heti viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Yksittäisten tuntien hinta 30€/25€. Alennetut hinnat koskevat opiskelijoita, työttömiä, perhevapaalla olevia ja eläkeläisiä.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 21.11.2021 mennessä: info@kuopionastangajooga.fi