kurssit

yleistä tietoa kursseista

Aloituskurssit

Yhdistys järjestää säännöllisesti astangajoogan aloituskursseja. Kurssilla tutustutaan astangajoogan
harjoittelun perusperiaatteisiin, opetellaan hengitystekniikkaa ja mielen rauhoittamista. Opetellaan tekemään astangajoogan seisomasarja loppuliikkeineeen. Käydään läpi lyhyesti astangajoogan historiaa  ja Kuopion astangajoogasalin toimintaa. Kurssin käytyäsi voit tulla mukaan viikkotunneillemme.

Halutessasi voit kysyä myös yksityistä aloituskurssia joko itsellesi tai ryhmällesi.

Viikonlopun intensiivikurssi

Kurssilla pureudutaan johonkin harjoituksen osa-alueeseen, esim. bandhoihin, asanakokonaisuuteen tai hengitykseen, syventäen jo opittua.

Vierailevien opettajien kurssit

Kurssien sisältö ja painotukset vaihtelevat tapauskohtaisesti.

tulevat kurssit

Koulutuksen sisältö:

  1. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
  2. Oman harjoituksen syventäminen
  3. Hengitys ja meditaatio
  4. Joogan filosofia
  5. Anatomia ja fysiologia
  6. Opettamisen perusteet

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, runsaasti kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista. Lähiopetusjaksot sijoittuvat viikonloppuihin pe-su välille ja niitä on noin kahden kuukauden välein. Koulutus kestää kokonaisuudessaan noin 1,5 vuotta.

Samatva-joogaohjaajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen. Koulutus antaa syvyyttä myös jo aiemmin joogaa opiskelleille ohjaajille. Joogaohjaajakoulutus antaa tulevalle ohjaajalle monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen.
Jooga tähtää mielen hallintaan ja asana- että hengitysharjoitusta voidaan soveltaa suoraan tätä tavoitetta ajatellen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Koulutus opettaa myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärrys erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti.

Koulutuksen opettajina toimivat Janne Kontala, Emma Slow ja Anneli Rautiainen

Koulutuksen päivämäärät:

1. Moduli 23.-25.10.2020
2. Moduli 8.-10.1.2021
3. Moduli 5.-7.3.2021
4. Moduli 23.-25.4.2021
5. Moduli 6.-7.8.2021
6. Moduli 24.-26.9.2021
7. Moduli 26.-28.11.2021
8. Moduli 14.-16.1.2022
9. Moduli 11.-13.3.2022
10. Moduli ja loppukoe päivämäärät tarkentuu myöhemmin

Kurssi Early Bird -hinta on 2800euroa ja on voimassa 31.8.2020 saakka. Normaali hinta on 2950 euroa. Kurssimaksun voi suorittaa myös kolmessa erässä, jolloin hinta on 3 x 1050 euroa = 3150 euroa.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja kurssista antaa Petri Suohovi 040 510 8394 tai petrisuohovi@gmail.com

Lisätietoja Samatvasta www.samatva.fi

Aloituskurssi

marraskuu 23 - joulukuu 14

Kurssilla tutustutaan astangajoogaan, opetellaan joogaharjoituksen hengitys sekä alkeisharjoituksen asennot eli asanat. Aloittaminen ei edellytä aiempaa kokemusta joogasta, kurssi sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Mukaan joustavat vaatteet ja joogamatto, jonka saa tarvittaessa hankittua saliltakin. Hinta sisältää opetuksen neljänä peräkkäisenä maanantaina sekä viisi harjoituskertaa ohjatuilla viikkotunneilla.

Kurssipaikka: Kuopion astangajoogasali, Tulliportinkatu 19, (käynti Kuninkaankadun puolelta, B-rappu, 2. kerros)
Aikataulu: neljänä peräkkäisenä maanantaina 23.11.-14.12.2020 klo 19.00-20.30.
Ohjaaja: Petri Suohovi
Hinta: 130 € (opiskelijat, työttömät, perhevapaalla olevat ja eläkeläiset 110 €)
Maksuohjeet tulevat ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssia. Kurssin voi maksaa myös paikan päällä käteisellä. Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, Virikesetelit sekä Sporttipassi käyvät myös maksuvälineenä.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 16.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen info[at]kuopionastangajooga.fi

Kurssille mahtuu enintään 8 henkilöä.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää kurssimaksun suorittamista määräpäivänä, paitsi jos kurssin peruuttaa sähköpostitse tai puhelimitse ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Måns Broo tulee 5.-6.12 pitämään johdantokurssia Bhagavad-gitan maailmaan Kuopion astangajoogasalille. Osallistuminen mahdollista myös Zoom-yhteyden välityksellä etänä. Aikataulu la 5.12 klo 17-20 ja su 6.12 klo 10-13.

Bhagavad-gita on pieni osa Intian suurta eeposta Mahabharataa, mutta sen tärkeys joogafilosofiassa on mittaamattoman suuri. Kun Patanjali Yoga-sutrassa lähestyy joogaa ennen kaikkea askeetikon maailmasta käsin, Bhagavad-gita kertoo joogasta tavalliselle ihmiselle.

Vastaavasti Bhagavad-gitan käsitys joogasta on laaja, ja siitä löydämmekin ensimmäistä kertaa systematisoituna sellaisia ideoita kuin tiedon jooga, tekojen jooga ja antaumuksen jooga.

Tällä kurssilla FT Måns Broo, Åbo Akademin uskontieteellisen laitoksen opettaja ja joogalehti Anandan päätoimittaja, johdattaa meitä Bhagavad-gitan kiehtovaan maailmaan, filosofian, tarinoiden ja keskeisten säkeiden resitaation kautta. Kurssi ei vaadi aikaisempaa tuntemusta aiheesta.

Tervetuloa mukaan!

Hinta 65€

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 28.11 mennessä info[at]kuopionastangajooga.fi . Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä, varaatko kurssille salipaikan vai osallistutko Zoomin kautta. Salipaikkoja rajoitetusti.