Toimintaohjeet joogasalille

Tule ajoissa paikalle. Salin ovi avataan viimeistään 15 minuuttia ennen tunnin alkua.
 
Laita puhelin äänettömälle.
 
Pukuhuonetilat ovat miehille ja naisille yhteiset. Tilavassa kylpyhuoneessa voi käydä vaihtamassa vaatteet yksityisemmin ja tuoda vaatteet ja tavarat naulakoihin tai kaappiin joka sijatsee tilanjakajana hoitohuoneelle. Hoitohuonetta voi käyttää pukuhuoneena sen ollessa vapaa. Älä jätä kuitenkaan tavaroitasi hoitohuoneeseen. 

Salilla on suihku. Hiustenhoitotuotteet ovat kaikkien harjoittelijoitten käytettävissä. Myös hiustenkuivaaja löytyy kylppärin peilikaapista.
 
Tunnille saavuttaessa harjoituskortti esitetään ohjaajalle. Harjoitusmaksut suoritetaan yhdistyksen tilille. Maksuohjeet tilinumeroineen ja viitteineen löytyvät täältä. Ohjaaja kirjoittaa kuittia vastaan joko 10-kerran-, kuukausi- tai kausikortin. Kortin tai kertamaksun voi maksaa myös käteisellä, Smartum tai Virike-seteleillä, tai Sporttipassilla.
 
Salilla ei ole lainamattoja, mutta siellä on myytävänä mattoja. Oma matto on mm. hygienian vuoksi välttämätön. Merkitse ostos ja omat yhteystietosi listaan ja maksa ostos yhdistyksen tilille. Tilinumero ja viite löytyvät täältä. Muistathan, että uusi matto kannattaa pestä (yleensä) pesukoneessa ennen käyttöä, jottei se olisi liukas. Myös vanha matto kannattaa pestä aika ajoin.
 
Voit jättää joogamattosi ja rentoutuspeittosi säilytykseen salille. Niille on varattu hyllyt salissa. Harjoituksen aikana salin lattialle ei tuoda peittoja, vaatteita, juomapulloja tms. ylimääräistä.
 
Älä syö vähintään kahteen tuntiin ennen harjoitusta ja juomistakin tulisi välttää puoli tuntia ennen harjoitusta jotta vältetään huonovointisuus harjoituksen aikana. Harjoituksen aikana ei juoda. Harjoituksen jälkeen anna kehon palautua rauhassa ennen syömistä.
 
Ennen harjoitusta on hyvä peseytyä. Suositeltavaa on välttää voimakkaita hajusteita. Harjoitus nostaa voimakkaasti lämmön pintaan. Puhtaalla iholla hiki ei haise ja ilma pysyy raikkaana kaikkien harjoittelijoiden hengittää.
 
Samasta syystä on silloin tällöin syytä uusia harjoitteluvaatteet. Vaatteet pestään jokaisen harjoituksen jälkeen. Monet materiaalit alkavat silti vanhetessaan ”varastoida” kuituihinsa hajuja, jotka aktivoituvat kun vaate kostuu esim. hikoillessa.
 
Muistetaan harjoittelurauha ja vältetään turhaa keskustelua harjoituksen ja loppurentoutuksen aikana myös pukuhuoneen puolella.
 
Joogatunneilla joogaat omalla vastuullasi ja vapaa-ajan vakuutuksellasi. Kerro aina ohjaajalle mahdollisista sairauksista ja kivuista, jotta ne voidaan huomioida avustuksessa.
 
Viimeinen lähtijä sammuttaa kynttilät ja valot sekä lukitsee oven. Lisäpatteri sammutetaan myös jos se on käytössä.
 
Keskity vain omaan harjoitukseesi matolla. Kuuntele omaa hengitystäsi ja tunne oma kehosi. Tee harjoitus kurinalaisesti mutta tunne samalla rauha ja tyytyväisyys. Kun nämä kaksi puolta yhdistyvät harjoituksessa ollaan jo lähellä joogaa ;).