Mantroja

Astanga mantra (sanotaan yleensä harjoituksen alussa)

Om
vande gurūnāṁ caraṇāravinde
sandarśita svātma sukhāva bodhe
niḥśreyase jāṅgalikāyamāne
saṁsāra hālāhala mohaśāntyai   
ābāhu puruṣākāraṁ
śaṅkha cakrāsi dhāriṇam
sahasra śirasaṁ śvetaṁ
praṇamāmi patañjalim
om

Suomennos:

Lausun kunnioitukseni korkeimpien gurujen (opettajien) lootusjaloille, heille jotka opettavat hyvää tietoa opastaakseen tuntemaan itsen heräämiseen liittyvän suuren onnen; jotka ovat viidakon parantajia (shamaaneja) ja osaavat antaa vastalääkkeen/vastamyrkyn ehdollistetun olemassaolon aiheuttaman tietämättömyyden myrkylle.

Hän on Patanjali, Ananta/Adisesa-jumalkäärmeen (maailmankaikkeuden kantajakäärmeen) inkarnaatio, väriltään valkoinen, jolla on tuhat loistavaa päätä, ihmisen hahmoinen hartioihin asti, joka pitää kädessään miekkaa (erottelukyky, esim. hyvä pahasta, oikea väärästä), tulipyöriäistä (valokiekko, joka symboloi ajan pyörää/kulkua) ja puhallussimpukkaa (jumalallinen ääni) - hänen jalkojensa juureen nöyrästi kumarrun.

Englanninkielisestä käännöksestä suomentanut :  Juha Javanainen


Mangala mantra (sanotaan yleensä harjoituksen lopussa)

Om
svastiprajābhyaḥ paripālayantāṁ
nyāyena mārgeṇa mahīṁ mahīśāḥ
gobrāhmaṇebhyaḥ śubhamastu nityam
lokāḥ samastāḥ sukhino bhavantu
om shanti shanti shanti

Suomennos:

Olkoon kansalaisten vauraus ja hyvinvointi turvattua, valtiaiden ja hallintovirkamiesten noudattaman lain ja oikeuden mukaisesti, olkoon hengellisyys ja sivistyneisyys turvattua,  eläkööt kaikki maailmat onnellista ja yltäkylläistä elämää. Rauhaa, rauhaa, rauhaa.

Englanninkielisestä käännöksestä suomentanut :  Juha Javanainen